1 decembrie este ziua istoricei decizii a Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, care proclamă unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Adunarea Naţională, constituită din 1228 de delegaţi şi susţinută de 100.000 de persoane, adoptă o rezoluţie care consfinţeşte unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România. Prezenta unui număr atât de mare de români, veniţi pe jos, cu trenul, cu căruţa sau călare, îmbracaţi în straie populare de sărbătoare, cu steaguri tricolore a făcut ca această adunare să rămână în istorie. Simbolic, mulţimea urca spre drumul către Cetăţuie printre şiruri de ţărani români înveşmântaţi în sumane de pătură alba şi cu căciulile oştenilor lui Mihai Viteazul. Ei trec în drumul lor pe sub poarta lui Mihai Viteazul şi se adună pe Câmpul lui Horea.  În această atmosferă de mare sărbătoare şi bucurie  Vasile Goldiş dă cititre textului Rezoluţiei Unirii: „Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.” Legea unirii este ratificata prin Decretul-Lege No. 3631 din 11 decembrie de cãtre regele Ferdinand, fiind votatã de Adunarea Deputaţilor în şedinta din 29 decembrie 1919, în unanimitate.

View the embedded image gallery online at:
https://sc7ggv.ro/noutati#sigProGalleria6583c030bd

La fiecare nou început de an şcolar, fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem elevi, parinţi, bunici sau profesori sperăm ca acesta să fie unul cu împliniri. Filele întoarse din calendarul ajuns în luna septembrie ne fac să rememorăm primele zile de şcoală din viaţa fiecăruia dintre noi cu emoţiile, sfiala şi optimismul pe care cu toţii le-am trăit an de an în acest anotimp. Anul acesta pe 13 septembrie 2021 va începe şcoala în toate unităţile de învăţământ şi odată cu acest nou început nădăjduim ca în inimile noastre şi ale elevilor noştri să renască speranţele într-un viitor mai bun, pentru fiecare în parte şi pentru țara noastră.

Fie ca începutul acestui nou an şcolar să fie o zi de sărbătoare şi de încredere, ca toţi elevii noștri să găseacă un sprijin în școala ce-i aşteaptă cu clasele curate şi primitoare, ca noul început să ne dea putere nouă, dascălilor în activitatea didactică. Mult succes tuturor!

Bun venit, dragi copii!

View the embedded image gallery online at:
https://sc7ggv.ro/noutati#sigProGalleria04149d7c9f

SSC 7 GGV21111812100


 

SSC 7 GGV21111215550 001 

 

 

PROIECTELE EUROPENE – PLATFORME DE FORMARE PROFESIONALĂ


Total personal unitate scolara - 70,2% - 05.11.2021
 
 

PERSONAL

NR. PERSOANE VACCINATE

PROCENT VACCINARE

PERSONAL DIDACTIC

25 DIN 34 CADRE DIDACTICE

73,5 %

TOTAL PERSONAL     DIN UNITATE

33 DIN 47 PERSOANE

70,2 %

 
 
 
Let's Do It România, Let's Do It GGV! Felicitări celor care și-au rupt din timpul lor liber și s-au alăturat campaniei!
 
Pagina 1 din 11