18 octombrie 2020-Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 

PROIECTELE EUROPENE – PLATFORME DE FORMARE PROFESIONALĂ


Activitatea cu numele STOP! VIAȚA TA NU ESTE DE VÂNZARE!, desfășurată marți, 20 octombrie 2020 la Școala Gimnazială “ Grigore Ghica Voievod”, Suceava, cu ocazia Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, se vrea a fi de fapt un stâlp de susținere a campaniei de prevenire a diverselor abuzuri.

S-a vizat, pe lângă sensibilizarea elevilor și cunoașterea drepturilor noastre, informarea ca o componentă a securității proprii.


Invitații speciali, doamna Liliana Orza - Comisar Șef Poliție, domnul Mihai Moisoiu - Inspector de specialitate, doamna Laura Stadler - Inspector de specialitate, reprezentanți ai Centrului regional din Suceava al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, domnul Florin Barbu, inspector de specialitate, Agenția Antidrog Suceava, au apreciat că fenomenul presupune o abordare complexă, la nivel național derulandu-se diverse acțiuni preventive.


Unele dintre obiectivele propuse și atinse de către distinșii invitați au fost creșterea gradului de conștientizare a pericolului în rândul persoanelor vulnerabile - copiii, tinerii, creșterea implicării în activitățile de prevenire, informarea corectă a instituțiilor și organizațiilor implicate.
În urma unui dialog constructiv, desfășurat în aer liber, s-a constatat că exploatarea prin muncă, exploatarea sexuală și exploatarea prin cerșetorie pot fi reduse prin conștientizarea obligațiilor fiecăruia dintre noi.


La activitate au luat parte profesorii diriginți și elevii claselor a VII-a și a VIII-a, care în zilele precedente întâlnirii, au desfășurat activități la clasă, au creat afișe, sloganuri, au vizionat filme specifice și mai ales, au înțeles pericolul.


Astfel, traficul de persoane și consumul de droguri ar putea fi prevenit dacă fiecare dintre noi am distruge fără milă zidul indiferenței.

Citit 572 ori
Mai multe din această categorie: « Activitati la clasa